top of page
  • Foto van schrijverWilly Van Gestel

Feedback Peter Perceval


Donderdag 18 juni 2015 had ik een feedbackgesprek met Peter Perceval van het theaterproductiehuis Drie Pees. Peter is auteur, regisseur en scenarioschrijver. Hij schreef o.a. voor Thuis, voor zijn broer en regisseur Luk Perceval, voor Ann Nelissen, Bert Kruismans, Nigel Williams, Raf Coppens en Janine Bisschops.

Peter gaf aan dat het toneeltekst 'De madonna en de hoer' beter is dan gemiddeld. Het sluit aan bij 'Vrijdag' van Hugo Claus en 'Menuet' van L.P. Boon in een bewerking van Pieter De Prins en Walter Moeremans.

Verbeterpunten: Flashback helemaal weglaten, meeste is al duidelijk uit de tekst en de betrokkenheid van de toeschouwers blijft groter als die informatie via gesprekken tussen de personages aan bod komt. De dialoog met Tele-Onthaal vervangen door een monoloog of een gesprek onder mannen. Structureel de drie geschetste situaties samen tot een oplossing laten komen aan het eind, nu stopt de ene te vroeg en de andere komt te laat. Het conflict met de baas is zeer herkenbaar, nog meer uitwerken.


bottom of page