Deze toneeltekst kwam tot stand op vraag van regisseur Rik Alliet die een stuk zocht voor drie acteurs: Carlos Dewulf, Jan Bulckaen en Rik zelf.  

Mogen samenwerken met hen was een waar genoegen en gaf een boost aan mijn schrijfproces. Vooral voel ik me dankbaar voor de steun, de aanmoediging en het vertrouwen dat deze drie beestig goede acteurs me schonken. 

.

Avondvullende tragikomedie
 

Dit toneelstuk hekelt de waan van de dag:  verleidingen en misleidingen op het internet, harde managementtechnieken, burn-out, chantage en bedrog. Verrassend en onnavolgbaar geestig. 

Gelijkenissen met werkelijke personen of instellingen verwijzen niet naar de werkelijkheid en staan louter in dienst van dit fictieve verhaal.


 

 

 

 

Waar het stuk over gaat
 

Hubert Hulot, een gewezen priester, heeft met steun van het bisdom een kasteelhoeve omgevormd tot retraitehuis ‘Rustpunt’. Pechvogels van het leven kunnen er even op adem komen.
 

De dagelijkse beslommeringen laat hij volledig over aan trouwe coördinator Thomas Tielemans die zich vol overtuiging inzet voor het welzijn van de residenten. Maar hij maakt zich zorgen omdat de instelling al drie jaar op rij verlieslatend is. Hubert daarentegen wil uitbreiden naar een groot luxueus hotel. Het geld hiervoor denkt de directeur opnieuw te vinden bij de bisschop.
 

Maar wanneer Bjorn Dedonder, de nieuw afgevaardigd bestuurder van het bisdom, poolshoogte komt nemen, raakt de rust in ‘Rustpunt’ steeds meer zoek en een jonge aanbidster op de chat laat de gemoederen helemaal verhitten…
 

'Drie Honden', een week uit het leven van drie mannen die trekken en sleuren om hun persoonlijke dromen en idealen te realiseren!

 

Bezetting

Drie heren en één dame (of enkel haar stem)
of alleen drie heren (chatsessies in monoloogvorm)

Personages


 

Hubert Hulot  
                  
Een al wat oudere man. Narcistisch van aard, praat altijd over zichzelf. Wordt graag opgehemeld en wil het middelpunt van het universum zijn. Doet zich belangrijk voor en voelt zich verheven boven anderen.
Hij gedraagt zich als een aristocraat en spant iedereen voor zijn kar.
Hij is de directeur van het retraitehuis.


 

Thomas Tielemans 

 Een goedgelovige idealistische perfectionist, onbeholpen maar vol goede wil.                                
Hij verdraagt geen spanningen, conflicten of stress meer na  een zware burn-out. Hij verheerlijkt de directeur die hem als coördinator aanvaardde
en heeft de ambitie de directeur op te volgen,
daarin gesterkt door Hubert.
Jonger dan Hubert maar ouder dan Bjorn. 

                                         

Bjorn Dedonder              
 

De jongste van de drie. Een kinderachtig iemand. Regelmatig staat hij ergens in een hoekje,  fluisterend, met zijn mama te bellen. Hij is beheerder van een aantal maatwerkbedrijven en zetelt  als afgevaardigde van het bisdom in de beheerraad van het retraitehuis. Hij haalt het bloed van onder de nagels van de twee anderen terwijl hij
ondertussen doodleuk foto’s en filmpjes zit te bekijken op zijn smartphone.


Sarina Tarkovsky


Haar stem als meisje in de chatsessies
onherkenbaar in het half duister met een kort optreden aan het eind of beperkt tot enkel haar stem.

Er is ook een versie van dit stuk beschikbaar
voor 3 heren alleen, waarbij de chatsessies in
monoloogvorm verlopen.  

 

Thema en premisse


Financiële realiteit versus dromen 
waarbij de financiële werkelijkheid altijd wint

 

Motieven  

Macht en ambitie, vriendschap en vijandschap, vertrouwen en bedrog, idealen en narcisme,
dromen en verlangen,  verleiding en misleiding
op het internet.  


 

Decor 

Het bureautje van de coördinator met een kast, laptop, printer en een intercomsysteem met micro. Daarnaast een klein salonnetje, een boog en enkele pijlen, een bijzettafeltje met laptop of een tablet gebruiken, of beide: Thomas een laptop en Hubert een tablet. Het tablet kan eventueel ook het intercomsysteem vervangen. Achteraan een projectiedoek of eerder suggestief de vierde wand als projectiedoek gebruiken.
 

Opvoeringsrechten

Deze toneeltekst wordt uitgegeven in eigen beheer.
De tekst voor 3 H of voor 3 H + 1 D kan men opvragen via het contactformulier op deze site of via een mailbericht naar
willy.vangestel@telenet.be
of telefonisch op nummer 09 357 49 54

Voorwaarden voor opvoering dienen ten laatste twee maand voorafgaand aan een voorstelling aangevraagd te worden bij de auteur.

3 HONDEN 

 

 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now