De toneelauteur in mij

Na mijn professionele carrière als hoofdlector ICT aan de Arteveldehogeschool op de campus Mariakerke (Gent) ben ik me gaan toeleggen op het schrijven van toneelteksten. Tijdens mijn schoolcarrière was daar echt geen tijd voor want de informaticawereld vroeg om doorlopende bijscholing en het herwerken van cursussen.  

Als kind schreef ik korte verhaaltjes, als tiener toneelstukjes voor de jeugdbeweging en als jonge dichter viel ik in de prijzen bij een gemeentelijke cultuurwedstijd. Als adolescent werd die dichtkunst verheven tot liefdespoëzie.

Eens op rust gesteld zocht ik het plezier in het schrijven terug op. 

Ik  volgde schrijfcursussen bij Wisper en bij Peter Perceval en engageerde me een drietal jaar in het schrijverscollectief 'Open Blik'. Zo werd duidelijk dat mijn sterkte lag in het schrijven van dialogen en daarin werd ik bevestigd in de toneelschrijflessen van theaterdocent Daan Pleumeekers en van scenarist Mark Willems.

In mijn toneelstukken worden levensechte personages geloofwaardig neergezet met al hun vooroordelen, ambities, verzuchtingen en vooral met een warm hart voor de kneuzingen die het leven hen hebben bezorgd. Gekruid met gepaste humor garanderen ze het publiek een gezellige toneelavond die nog lang zal blijven nazinderen.