top of page
  • Foto van schrijverWilly Van Gestel

Nandipha Mntambo - Europa


Nandipha Mntambo werd in 1982 geboren in Swaziland, Zuid-Afrika. Ze behaalde met grote onderscheiding een Master in de Schone Kunsten aan de Michaelis Kunstschool van Cape Town, in 2007. Ze leeft en werkt in Zuid-Africa.

Nandipha Mntambo.jpg

Haar stelling: Ik heb de huid van een koe gebruikt om te verwachten associaties bij lichamelijkheid, vrouwelijkheid, seksualiteit te ondermijnen. Mijn werk zoekt de confrontatie op met vooroordelen ten aanzien van het vrouwelijk lichaam. Thema' s als confrontatie, bescherming en verwerping spelen met name vooral in relatie tot innerlijke conflicten en in de liefde/haat verhouding die iemand heeft met zichzelf. Ik wil aandacht voor de mannelijke en vrouwelijke rollen in de samenleving en associaties die men bij vrouwelijkheid en seksualiteit verwacht omverwerpen, wat een ongemakkelijk gevoel oplevert.

Recente blogposts

Alles weergeven

BRUISTHEATER STELT ROZEN IN DE SNEEUW UIT

Eén maand voor de première slaat het noodlot toe bij Bruistheater. Joachim die de hoofdrol van Lucas op zich had genomen heeft zijn voet gebroken. De voorstellingen worden daarom verschoven naar een l

bottom of page